ZBIERKA #29

Strechy nad hlavami

Zbierka nášho OZ @everyindividualmatters pre 2 rodinky a ich strechy je úspešne ukončená. Ďakujeme. Vďaka nám budú mať choré maminy samoživiteľky so svojimi deťmi novú strechu.

Mamina Mária, spolu s dcérou Barbarou bývajú v dome v dedinke Bajany. Pred rokmi im z dvora odnášali starý karavan. Vodičova nepozornosť spôsobila, že narazil do strechy. Porušilo to celú jej konštrukciu. Časom sa to zhoršilo. Postupne sa začala posúvať a padať strešná krytina a začalo zatekať dovnútra. Snažili sa to aspoň samé dočasne opraviť, ale pri silnejšom vetre sa to stále zhoršuje. Od dažďa a neustáleho zatekania sú hranoly na streche prehnité a celá strecha je v dezolátnom stave. Zhoršilo sa to už tak, že keď vonku leje, zateká aj pri vypínači v kuchyni, takže sa boja aj zapnúť svetlo, aby sa náhodou nestalo niečo horšie. Počas búrky nespia a behajú po dome s nádobami a snažia sa zachytiť vodu, aby veci nepoškodila ešte viac. Bohužiaľ to už došlo do stavu kedy majú vedrá, hrnce a misky po celých izbách.

Baškina mamina Mária je samo živiteľka. Má zdravotné problémy a prekonala porážku. Po prekonaní porážky si už nevedela nájsť prácu. Pred dvoma rokmi sa jej podarilo zamestnať v potravinách. Kvôli problémom nie je zamestnaná na trvalý pracovný pomer, ale len na dohodu. Pracuje štyri hodiny denne a tým pádom tá výplata nestačí. Niečo dostáva aj z úradu práce, ale bohužiaľ s nákladmi na lieky a ostatnými výdavkami, nevie našetriť tak veľa peňazí.

Pre Bašku a jej maminu sme vyzbierali potrebných 8000 €. Zvyšok ide na strechu pre rodinu pani Jolanky, ktorá v dome žije s 2 deťmi. Dcérka je ťažko postihnutá a pani Jolanka má zdravotné problémy.

Za obrovskú pomoc ďakujeme ambasádorke tejto zbierky @veronikaostrihonova . Veľmi si Tvoju ochotu, čas a priestor vážime.

Všetky súhlasy, prevody a faktúry s vami budem (ako každý mesiac) úplne transparentne zdieľať v sekcii ‘Zbierky’ na našej stránke www.everyindividualmatters.sk.

Zajtra začíname pomáhať ďalšiemu krásnemu miestu, ktoré potrebuje našu pomoc.

Faktúry