ZBIERKA #31

Rodina Tomčákových

Zbierka nášho OZ @everyindividualmatters pre rodinu pani Ivety Tomčákovej a jej ťažko chorú Timejku je ukončená. Kamoši ste neskutoční, vyzbierali sme neuveriteľnú sumu. Ďakujeme!

Timejka sa narodila predčasne v 30. týždni. Timejka má detskú mozgovú obrnu – postihnutie všetkých 4 končatín. Pre rodičov to bol obrovský šok, zrútil sa im celý svet. Pani Iveta si povedala, že nedopustí, aby ostala ležať. Začali navštevovať rehabilitačne centra, kde detičkám pomáhajú zlepšovať ich zdravotný stav cvičením. Majú za sebou aj niekoľko operácií v Bratislave ale aj v Krakove. K diagnóze pribudla aj epilepsia, mikrocefalia a najnovšie nepekná skolióza s bolesťami, ktorú riešia s ortopédom. Aby sa vyhli ťažkej operácii chrbtice, potrebojú špeciálnu chrbtovú opierku do Timejkinho invalidného vozíka. Táto pomôcka nie je hradená ZP.

Ďalej ich trápi aj kúpanie a každodenná hygiena. Timejka má 12 rokov a navštevuje špeciálnu základnú školu, čiže hygiena je na dennom poriadku (niekoľkokrát denne). Majú však staré bytové jadro – klasická vaňa a úzke dvere. Do kúpeľne neprejdu ani s vozíkom, nosia ju na rukách. Timejka však meria 150 cm a váži cez 30kg. Starostlivosť o ňu je 24 hodinová. Je to veľmi fyzicky, psychicky, finančné náročne. Potrebovali by preto prerobiť bytové jadro na bezbariérovú kúpeľňu. Nemajú na to žiadne financie a manžel prišiel o prácu pre Covid + zistili mu ťažký stupeň karpálne tunely na rukách a aj iné diagnózy. Manželia majú 51 rokov a aj mamina Ivetka má rôzne zdravotné problémy.

Za obrovskú pomoc ďakujeme ambasádorke tejto zbierky @petush.nasklee . Veľmi si Tvoju ochotu, čas a priestor vážime🙏🏻

Všetky súhlasy, prevody a faktúry s vami budem (ako každý mesiac) úplne transparentne zdieľať v sekcii ‘Zbierky’ na našej stránke www.everyindividualmatters.sk🌿

Faktúry