ZBIERKA #34

Rodinka Hirkových

Prvá zbierka v roku 2022 nášho OZ @everyindividualmatters je úspešne ukončená. V januári sme pomáhali rodinke Hirkových. Teda mamine Vlaďke a jej dvojčatkám. Kamoši ste skvelí, opäť raz sme to dali. Vyzbierali sme krásnych 10 347,43€. Ďakujeme!

Mamina Vlaďka je mamou predčasne narodených dvojičiek Sofinky a Alexka. S partnerom veľmi túžili po rodine a dieťatku. Vladka mala vážne zdravotné problémy a stala sa onkologickou pacientkou, preto sa spoločne rozhodli podstúpiť umelé oplodnenie. Podarilo sa na prvýkrát a čakali rovno dvojčatá. Boli strašne šťastní, že sa to podarilo. Ich najväčším problémom bolo, ako rozdelia lásku obom detičkám rovnako.

Detičky však museli ist akútne von. Vlaďke ukončili tehotenstvo v 31. týždni, pretože jej tlacili na pečeň a hrozilo prasknutie, vykrvácanie. Bol ohrozený zivot detí, ale aj jej. Po narodení začali komplikácie.

Keď mali deti 5 mesiacov, prišla pre Vlaďku ďalšia obrovská rana. V schránke si našla anonymný list, v ktorom sa písalo, že jej partner (otec detí) ju podvádza. V tej chvíli sa jej zrútil celý svet. Od tej chvíle je na deti sama, s ktorými jej pomáhajú rodičia.

S deťmi neustále navštevujú súkromne rehabilitačné zariadenia. Sofinka a Alexko už majú 6 rokov, diagnózu DMO a iné pridružené diagnózy. Alex štvornožkuje a sám nechodí. Objavujú sa u neho známky autistického správania. Sofinka sama ani len neusedí, padá jej hlavička. Obaja potrebuju odbornú rehabilitáciu, ktorá je finančne náročná.

Peniaze idú na dofinancovanie potrebného auta, aby mohla s deťmi chodiť na potrebné rehabilitácie a k lekárom z východu až do Piešťan a do Bratislavy a na rehabilitáciu.

Za obrovskú pomoc ďakujeme ambasádorke tejto zbierky @doktorkou.z.lasky . Veľmi si Tvoju ochotu, čas a priestor vážime.

Faktúry