ZBIERKA #38

Rodina Vigašová

Májová zbierka nášho OZ @everyindividualmatters je úspešne ukončená. V máji sme pomáhali rodinke Janky Vigašovej. Vyzbierali sme krásnych 10 237,89€. Ďakujeme.

Janka Vigašová má 2 choré detičky Jakuba a Viki. Pomoc pôjde pre jej chorú dcérku Viki, ktorá ju bezodkladne potrebuje. Viki má šestnásť rokov a diagnózu DMO- detská mozgová obrna. Celé tie roky im pomáhajú dobrí ľudia a vďaka tomu sa Viktória po prvýkrát postavila na nohy. Vďaka našej pomoci si budú môcť dovoliť potrebnú rehabilitáciu a liečbu, ktorú Viki potrebuje. Každý jej malý krôčik je pre jej rodinu obrovská radosť.

Minulý rok dokonca začala chodiť na klavír. Teraz je to jej najväčšia záľuba, na hodiny chodí s veľkou radosťou dvakrát do týždňa. Počas pandémie boli hodiny v obmedzenom režime, a tak si voľný čas krátila čítaním kníh a počúvaným hudby, ktorú má veľmi rada. Viki ešte pred piatimi rokmi nevedela udržať v ruke pero. Dnes dokáže sama písať písmená a pekné rovné čiary. Úspechom je aj to, že si vie preložiť pero z ľavej do pravej ruky. Vo vozíku sedí už pekne rovno a dokáže stáť sama a urobiť pár krokov bez pomoci.

Jej spokojnosť je pre jej rodinu všetkým. Na mail mi už prišli zálohové faktúry a cena za rehabilitačný pobyt v Axis Medical Center Piešťany + liečba biologickými preparátmi spolu vychádzajú niečo málo cez 10 000 €. A presne toľko sa nám aj podarilo vyzbierať.

Za obrovskú pomoc ďakujeme ambasádorovi tejto zbierky @bekimko . Veľmi si Tvoju ochotu, čas a priestor vážime.

Faktúry