ZBIERKA #39

OZ Dog Azyl VEĽKÝ MEDER

Júnová zbierka nášho OZ @everyindividualmatters je úspešne ukončená. V júni sme pomáhali OZ Dog Azyl vo Veľkom Mederi. Vyzbierali sme krásnych 10 101,82€, ktoré pôjdu na zastrešenie vonkajších výbehov. Ďakujeme.

Občianske združenie Dog Azyl založili už v roku 2010 ako reakciu na nepriaznivý a stále sa zvyšujúci počet nechcených, týraných a človekom opustených psov. Dlho hľadali vhodné priestory, kde by mohol vzniknúť útulok pre psíkov a v roku 2012 sa im podarilo nájsť starú schátralú maštaľ vo Veľkom Mederi.

Ich cieľom je vytvoriť psíkom prechodný domov, kde môžu svoj čas tráviť plnohodnotne, pokiaľ sa im nenájde skutočný domov. Priemerne mávame v opatere 120-130 psíkov, ročne u nás nájde útočisko približne 300 psíkov a ku dnešnému dňu úspešne adoptovali viac ako 2300 chlpáčov. Ich činnosť nie je prácou, ale poslaním a životným štýlom. Nemajú nárok na žiadne dotácie od štátu, ani od samospráv. A aj preto potrebujú našu pomoc.

Ich každodenná činnosť pozostáva z odchytu psíkov, kŕmenia, čistenia kotercov a spoločných priestorov, komunikácie so záujemcami, spravovania stránok na sociálnych sieťach atď. Mesačne sa ku nim dostane priemerne 25 tulákov, ktorí sú ubytovaní v karanténe a absolvujú všetky potrebné veterinárne úkony. Každý jeden psík od nich odchádza plne zaočkovaný, odblšený, odčervený a keď to jeho vek umožňuje, tak aj kastrovaný.

Psíkom sa snažia zabezpečiť pocit domova, v lete majú bazéniky, v zime sa môžu zababušiť v čistej slame. Celoročne majú zabezpečený prístup na slniečko a čerstvý vzduch, keďže každý koterec má vnútornú aj vonkajšiu časť. A tu pomôžeme my. Momentálne majú 16 vonkajších kotercov odstavených. Stará plechová krytina podľahla poveternostným podmienkam, stala sa nebezpečnou a museli ju odstrániť. Psíkovia sú preto celé dni zatvorení vo vnútornej časti.

Za obrovskú pomoc ďakujeme ambasádorke tejto zbierky @fralaa . Veľmi si Tvoju ochotu, čas a priestor vážime.

Faktúry